Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks

02-02-2017

Ook zonder voorhuid hebben mannen lekkere seks 

Circumcised

Een nieuwe, relatief exact schatting laat zien dat wereldwijd tussen de 37% en 39% van de mannen besneden is. Ongeveer de helft geschiedt om religieuze of culturele redenen. In Nederland is 5,7% van de mannen besneden. 

Omdat mannen-besnijdenissen doorgaans uitgevoerd worden operation jonge leeftijd, bestaat er weinig vergelijkend onderzoek operation het gebied van seks. 

Tegenstanders van het verwijderen van de voorhuid bij jongens of mannen houden vol dat het gevoel in de penis minder is, maar dat wordt nu entryway de wetenschap naar het rijk der fabelen verwezen. 

Een group van de Queens' Universiteit analyseerde de gevoeligheid, pijn, aanraking bij de penis van 62 mannen, waarvan de helft besneden, de andere helft niet. Het blijkt helemaal niet uit te maken, melden zij in vakblad Journal of Urology. 

En dat geeft de discussie een belangrijke zwengel; need dat besnijden gezondheids-voordelen heeft staat wel tremendous, zoals een ale risico operation geslachtsziektes. Vooral entryway de bescherming tegen hiv-infecties raden instanties als de WHO vrijwillige mannelijke besnijdenis inmiddels aan.