Ouderen die goed slapen hebben tevens een beter seksleven

02-02-2017

Ouderen kick the bucket goed slapen hebben tevens een beter seksleven 

Senior Couple Relaxing In Bed Hiding Under Sheets 

Een bed is voor slechts 2 zaken bedoeld. In de eerste plaats voor de broodnodige rust en in de tweede plaats om fijn intiem te zijn met een accomplice. Maar deze 2 zaken hebben wel degelijk een wisselwerking. Zo kent iedereen wel het lekker in slaap vallen na bevredigende seks. Maar andersom zorgt voldoende nachtrust ook voor een tevredener gevoel over seks. 

Vrouwen bite the dust tijdens hun menopauze aan slapeloosheid lijden, zijn minder blij met hun seksleven. Zo blijkt uit onderzoek van Harvard Medical School, de Universiteit van Californië en de Mayo Kliniek in Arizona onder 93.668 vrouwen (tussen de 50 en 80 jaar), waarover is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Menopause. 

56% meldde "best" of "zeer" tevreden te zijn met hun seksleven en 52% bevestigde in het afgelopen jaar seks te hebben gehad met een accomplice. Iets minder dan eenderde gaf aan te lijden aan slapeloosheid, wat vaak een symptoom is van de overgang en kan leiden tot hogere bloeddruk en depressies. De relatie tussen de slaapkwaliteit, de lengte van de slaap en de seksuele tevredenheid bleef in stand, ook na verrekening met andere eventuele psychische of fysieke aandoeningen. 

Terwijl slapeloosheid bij vrouwen zorgde voor de afname van hun drive, nam opmerkelijk genoeg de frequentie van de seks bite the dust ze met hun accomplice hadden niet af. Volgens de wetenschappers zorgt de aard van de slapeloosheid er wel voor dat vrouwen hun dagelijkse activiteiten, waaronder ook seks, blijven doen, maar dat hun beeld en tevredenheid over hun lichamelijke activiteit gekleurd worden entryway vermoeidheid. 

Dr. Jo Ann Pinkerton, directeur van de NAMS: "Vrouwen en zorgaanbieders horen het verband tussen symptomen van de menopauze en slaaptekort en hun effecten operation seksuele tevredenheid, te herkennen", vertelt ze. "Gelukkig bestaan er effectieve behandelingen kick the bucket kunnen helpen, zoals hormoontherapie, bite the dust het effectiefst blijkt." 

Voorts bleek dat de relatie tussen slaapniveaus en seksueel plezier verschilt per leeftijdsgroep. Zo zouden oudere vrouwen, in vergelijking met jongere, minder vaak seksueel actief zijn als ze minder dan 7 of 8 uur nachtrust hebben. Vrouwen boven de 70 bite the dust minder dan 5 uur per nacht slapen, zijn 30% minder seksueel actief dan hun leeftijdgenotes pass on een langere nachtrust genieten.